Rentree - terug aan het werk na kanker

  • Rentree Ik wil terug aan het werk gaan. Hoe pak ik dit aan?

  • Wie moet toestemming geven voor een werkhervatting?

  • Ik heb nog last van nevenwerkingen. Hoe zullen mijn collega’s en werkgever hierop reageren?

Terug aan het werk gaan na kanker is geen evidentie. Heel wat mensen ervaren drempels en zitten met vragen, twijfels en onzekerheden.

 

Maak jouw Rentree op het werk!

In Rentree bieden we begeleiding en ondersteuning in de werkhervatting na kanker aan. We gaan samen op zoek naar antwoorden op de vragen waar mensen mee zitten. Mensen met kanker krijgen van ons gratis de nodige ondersteuning. De werkgever en het omringend netwerk worden actief betrokken in het re-integratieproces. Doel is om de werkhervatting voor alle partijen zo optimaal mogelijk te laten verlopen.

 

Waarmee helpen we jou?

Iedereen is verschillend. Daarom bieden we verschillende begeleidingstrajecten aan. Je hebt de mogelijkheid om individueel of in groep ondersteund en begeleid te worden. In de individuele ondersteuning heb je de keuze tussen een intensief of een minder intensief traject. In groep staan lotgenotencontacten en ervaringen delen centraal. Samen met je behandelend arts, je medisch adviseur of de mensen die jou omringen kan besproken worden welke ondersteuning in je werkhervatting het best bij jou past. Welk traject je ook kiest volgende zaken komen zeker aan bod:

  • jouw rechten en plichten in kader van werkhervatting
  • in kaart brengen van eigen sterktes en beperkingen
  • opmaak van een terugkeerplan
  • nauwe opvolging bij de effectieve heropstart

 

Interesse?

Surf snel naar de website van Rentree om een afspraak te maken.

 

 

Rentree wordt gerealiseerd met steun van Kom Op Tegen Kanker.

 logo Kom op tegen kanker