"Mijn loopbaanbegeleidster stelt me de juiste vragen"

 
Ludo werkte jarenlang als onderhoudstechnieker in de chemische sector. Tijdens een werkdag ging hij ontelbare keren op en af een ladder. Dag na dag, jaar na jaar.
Na enkel jaren kreeg hij last aan zijn knie. Tijdens een kijkoperatie werd zonder veel succes wat kraakbeen weggehaald. Nadien kreeg hij een nieuwe knie en opereerden ze hem aan zijn pezen.
In totaal zat hij 17 maanden thuis. Elke dag ondervindt hij er nog last van. Zijn job als onderhoudstechnieker is hij noodgedwongen gestopt. Tijdens zijn revalidatie kreeg hij zelf al snel door dat dit niet langer haalbaar zou zijn. Zijn specialist gaf ook aan dat hij beter iets anders zou zoeken. Zittend werk. Met dat advies stond hij daar; zonder te weten hoe het verder kon.
 banner loopbaanbegeleiding
Je hebt jaren als onderhoudstechnieker gewerkt. Ik kan me voorstellen dat het niet makkelijk was om iets anders te zoeken. Hoe heb je dat aangepakt?
Ik kende bij wijze van spreken niets anders. Ik ben naar de VDAB geweest met mijn vraag en zij verwezen me naar de loopbaandienstverlening van Jobcentrum. Zo kwam ik in contact met Els.
 
Wat betekende loopbaanbegeleiding voor jou?
Ik heb waarschijnlijk wat geluk gehad. Ik ben slechts 4 keer bij Els geweest. Ze stuurde me een link naar een vacature bij stad Brugge als centralist. Ik heb daarop gesolliciteerd en meegedaan met de examens. Na 6 maanden proef ben ik er sinds juli vastbenoemd.
Ik zit in de centrale waar ik samen met een collega alle musea van Brugge in de gaten hou. We zien alles wat er gebeurt op monitoren. Als er zich iets voordoet, verwittigen we de nodige diensten. Ik kan me geen betere job inbeelden. Ik kan de ganse dag zitten, er is parking voorzien vlakbij mijn werk en ik heb fantastische collega's.
 
Wat houdt loopbaanbegeleiding in?
Ik zag de bomen niet meer door het bos. Of er waren teveel bomen. Ik wou snel terug aan het werk maar ik kon geen keuzes maken. Els heeft me daarin gesteund. Ze gaf me moed om door te gaan. Ze hielp ook meedenken. Mijn job zou ik zonder haar nooit gevonden hebben. Ik wist zelfs niet dat dat bestond. Ze stelde de juiste vragen en wist zo wat me interesseerde en wat ik nodig had.
Daarnaast hielp ze me ook met het maken van mijn CV. Ik leerde ook mezelf 'verkopen'. Solliciteren nu is helemaal anders dan vroeger.
 
Welk advies kan je aan anderen geven?
Niet te lang wachten om hulp te zoeken! Ik heb zelf 17 maanden thuisgezeten. Na een tijdje is dat niet meer leuk. Je verliest sociale contacten. Ook financieel hou je niet veel meer over. Thuis zitten en niets doen is geen optie. De afspraken met Els zorgden ervoor dat ik geregeld eens buiten moest komen. Je wordt als het ware verplicht om afspraken na te komen en opdrachten te maken. Ik heb zelf een kans gekregen maar ik heb ze ook gegrepen.
Je moet het uiteindelijk zelf wel doen. 

 

Ook interesse in loopbaanbegeleiding?

Neem vandaag nog contact op met één van onze loopbaancoaches op 0487 90 74 80 of via onderstaand contactformulier.
 
 

Meteen contact opnemen